Veelgestelde vragen (FAQ)

Maatgeving en kleur.

Doordat alles onder het Ghalia label met de hand wordt gemaakt kunnen de maten, de tekening en kleuren afwijken van wat is aangegeven op de foto's

Over onderhoud en de behandeling van de Oosterse Egyptische filigrain lampen en andere producten, 

Hoeveel watt kan er in een lamp van Ghalia?


* Gebruik uw gezond verstand bij het gebruik van gloeilampen in de Ghalia Oosterse lampen. De lampen zijn van metaal en worden heet. Een 75 Watt gloeilamp in een kleine bol of tafellamp is vragen om problemen met de bedrading. De warmte zal er dan voor zorgen dat de isolatie smelt of hard wordt en uiteindelijk ontstaat er kortsluiting. Voor de kleinere modellen adviseert Ghalia, 20, 30 Watt eco halogeen. Voor LED of spaarlampen is het vermogen geen factor in warmteontwikkeling. Ghalia heeft hele mooie Filament Led lampen in haar assortiment.

Bij het plaatsen/monteren van de lamp


* Gebruik bij het ophangen liefst handschoenen en probeer de lamp NIET met de blote vingers aan te raken. Doet u dat toch dan volstaat een wrijfbeurt met een zachte doek. Vingers op de zilveren laag van de Oosterse lampen zijn snel zichtbaar. Zilver corrodeert zwart. Met een poetsdoek (speciale doeken zijn te krijgen in de shop) kunt u dit veelal weer wegvrijven. Alleen als er echt hardnekkige vlekken zijn kunt u lokaal een beetje zilverpoets gebruiken. "Nooit meer poetsen van HG" is een goede behandeling voor elke nieuwe, schone lamp. De vinger gevoeligheid is dan een stuk kleiner. Ook dit product is verkrijgbaar in de shop.

Een hanglamp zal eenmaal hangend niet veel meer aangeraakt worden, taffellampen kunt u het best in de wekelijks stofbeurt meenemen en opwrijven met een zachte doek. Zo blijft uw lamp lang mooi. Alternatief is de vergrijzende oxidatie van zilver ook een eigenschap die mooi gevonden wordt. Een vergrijsde lamp oogt oud en 'brocante.' Aan u de keuze.

Montage Plaffoniere:

De Plaffonieres van Ghalia worden geleverd met een frame/armatuur. Deze monteer je op een centraal doos/lichtpunt op het plafond. Hierna sluit je de bedrading aan net als bij elk andere plafon lamp.
Het centraal geplaatste draadeind kun je in of uit het frame draaien om de lengte ervan te bepalen. 
Met de kap op zijn plaats moet dit draadeind een halve cm uitsteken. Je hebt dan voldoende schroefdraad om het glimmende eindkapje om de lamp stevig tegen het plafond te draaien. Steekt het draadeind verder uit dan draai je het eind eerst verder in het frame, net zo lang je wel die 5 mm lengte uitsteek hebt.

Poetsen van de lamp

Neem de lamp mee in het wekelijks stof afnemen schema en wrijf de lamp licht met een droge, oude doek. Hoe vaker je deze lap gebruikt en hoe zwarter deze wordt, hoe beter deze voor je zilver zal zorgen.

als je een vlek hebt smeer deze dan in met een klein beetje groene natuurzeep en wrijf het in. Laat de zeep drogen tot deze wit is uitgeslagen en wrijf de lamp op. De vlek zal bijna altijd weg zijn. Vlekken die lang onbehandeld blijven gaan er niet meer uit. Gebruik alleen als het niet anders kan een heel klein beetje zilverpoets.

Het zilver is een dun laagje en zilverpoets is eigenlijk een heel fijjn schuurmiddel. Doe je dit te hard of te vaak dan poets je het zilver van je lamp.

Deukjes

Soms komt er een deuk in de lamp bij het monteren of verhangen. Meestal kun je deze met een stevige duimdruk van binnenuit eruit drukken. Lukt dat niet dan kun je altijd met een kunstof hamer veel opknappen. Klop op de deuk (bult van binnen)van binnenuit zachtjes en ronddraaiend. Van buiten doe je hetzelfde maar dan rond de deuk. Net zo lang als nodig. Neem de tijd hiervoor, klop niet te hard en je zult verstelt staan van de vergevenszindheid van het zachte messing.

Ketting inkorten:

Soms moet de lamp wat hoger komen te hangen dan de lengte van de ketting bepaalt. De kettingen zijn lastig in te korten door de vorm van de handgewikkelde schakeltjes. Gebruik een stevige sleutelring om de ketting op lengte te hangen. je draait de sleutelring op een schakel op 1/3 naar beneden, tilt de lamp op hoogte en pakt die schakel om deze ook op de ring te draaien. De bedrading kun je eenvoudig op lengte knippen of in een lus door de ketting laten. Dit is meestal helemaal geen storend gezicht.

Verlengen van de ketting:

Dit kan ook met de eerder genoemde sleutelringen. Je hebt dan wel een nieuw langer snoer nodig dat je aan moet sluiten op de fiiting. dit is een minder eenvoudige klusje. Heb je langer nodig en je weet dat van te voeren. Laat ons de lengte weten en je krijgt je lamp op maat tegen een bescheiden meerprijs. Een minimnalistische kabel kan ook. 
 

Klantenservice Ghalia Home Accessories

 
  
Bestellen
Als een product uit voorraad is, dan is de levertijd ongeveer 21 dagen. Klopt dit altijd in de praktijk?
Al onze producten worden in kleine hoeveelheden gemaakt en worden geïmporteerd vanuit Afrika en Azie. Dit geeft de producten hun unieke karakter. Het kan echter betekenen dat er een lange tijd tussen zit voordat we een nieuwe voorraad hebben. Geef vooral je wens door per mail. Wij kunnen je inbreng gebruiken voor de samenstelling van onze collectie. Het is geen garantie dat deze producten daadwerkelijk weer bestelbaar worden.

Is het mogelijk het product eerst te bezichtigen alvorens ik echt tot de koop overga?:
Ja bezoek op afspraak is mogelijk. Je kunt ons een mail sturen of bellen

Is het mogelijk vanuit het buitenland te bestellen?
Ja, Ghalia biedt diverse internationale betaalopties die de hele wereld dekken. De verzendkosten voor internationale order worden automatisch per land aangegeven in het bestelproces. Bij vragen, gebruik email!

Betalen
Hoe kan ik betalen?:
Zoals gezegd biedt Ghalia een veelvoud aan betaalopties en sinds kort ook betaling achteraf. Ghalia voorziet een verandering in het online shoppen en gaat ervan uit dat het aandeel klanten dat achteraf betaald sterk zal stijgen de komende tijd. Immers u bent ook niet anders gewend bij het normale aankopen. Zelfs betalen in termijnen hoort tot de mogelijkheden. Ideal en alle gangbare betaalopties zullen ook beschikbaar blijven uiteraard. Zie voor gedetaileerde betaalopties hier.
 
Afleveren bestelling   
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling binnen Nederland geleverd is?:
Wij streven er naar om binnen 2 a 3 werkdagen uw bestelling af te leveren. Ghalia heeft geen directe invloed op de uitvoering van de betrokken bezorgservice maar over het algemeen wordt dit alszodanig uitgevoerd
Voor internationale orders geldt een gangbare transitie tijd die met name wordt bepaald door de bestemming. Binnen Europa zal dit doorgaans ook binnen een paar (maximaal 10) dagen zijn.

Hoe hoog zijn de Bezorgkosten?
Deze zijn vast voor Nederland en worden vermeld voor het afrekenen. Boven de €50 worden geen verzendkosten in rekening gebracht voor NL. Voor gedetaileerde infromatie m.b.t de verzendkosten klik hier.

Voor internationale order zijn de kosten afhankelijk van de bestemming
De kosten voor retourzendingen worden binnen Nederland voor 100% door Ghalia betaald. Ghalia wil dat de drempel voor een aankoop op afstand zo laag mogelijk is. Ghalia geeft daarmee ook aan 100% te geloven in de eerlijkheid van haar producten en klanten. Voor bestellingen vanuit het buitenland en met name buiten de EU Shengen landen geldt dat lokale taxes en invoerrechten in rekening gebracht kunnen worden door de douane of instantie in het betreffende land van bestemming. Deze kosten worden niet door Ghalia verrekend en dient u zelf ter plaatse te voldoen.

Annuleren
Ik wil mijn bestelling annuleren. Kan dit?:
Uiteraard, als de order nog niet geleverd is. Beantwoord bij voorkeur de orderbevestiging voor dit doeleinde. U krijgt snel antwoord over het verloop van de annulering. 

Retourneren
Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar deze voldoet helaas niet aan mijn verwachtingen. Kan ik het terug sturen?
Ja dat kan zonder opgave van redenen, u heeft 14 dagen bedenktijd, ingaande de dag na ontvangst. De verzendkosten voor retour binnen Nederland zijn voor rekening van Ghalia. Via https://ghalia.shipping-portal.com kunt u een retourzending aanmaken

Uiteraard moet het artikel in een goede verpakking terug. Zie voor de procedure verder bij Annuleren.

 Hoe zend ik het product terug?
  • U kunt uw aankoop herroepen middels een verklaring (bv. e-mail/brief) of door terugzending van het product. Wij verzoeken u om de herroeping altijd eerst via e-mail info@ghalia.nl  bij ons te melden. Gebruikt u bij voorkeur de retourlink (etiket) uit uw verzendbevestiging die u van ons ontving.
  • De termijn begint op de dag ná de ontvangst van de bestelde zaken.
  • Het product gaarne met het retouretiket goed verpakt terugsturen
  • Bovenstaand is altijd terug te vinden in de verzendberichten van Ghalia, inclusief een link voor een retour frankeer etiket.
  • Het is niet nodig een opgaven van redenen voor de retour aan te geven

Het retouradres is:
Ghalia Home Accessories 
Vuurdoornstraat 21
2165CJ
Lisserbroek
the Netherlands
Tel :  +31 ( 0) 252 729 973  +31 ( 0) 252 729 973

Info@ghalia.nl
Openingstijden winkel 

Ik heb mijn bestelling teruggestuurd. Wanneer ontvang ik mijn geld terug?:
Als de retourzending aan de voorwaarden voldoet, zorgt Ghalia ervoor dat binnen 30 dagen na de herroeping het volledige aankoopbedrag incl de eventuele kosten voor retourzending aan je worden terugbetaald.

Klachten
Mocht u een klacht hebben dan kunt u ons altijd bellen of een mail sturen. U kunt er van op aan dat vlot en uiterlijk binnen 14 dagen een antwoord ontvangen zal zijn.
 
Klantgegevens
Blijven mijn gegevens Privé?:
Ghalia draagt zorg voor uiterste zorgvuldigheid van uw gegevens. Wij geven geen gegevens aan derden, nooit, onder geen voorwaarde.
 
Kleden
 Hoe onderhoud ik mijn Ghalia kleed (Berber, katoen of jute)