Marokkaanse-lampjes


Bezig met laden...
-50%
remove_red_eye Wonderlamp Kaarshouders

Handgemaakt en gebakken aardewerk kaarsenhouder. Geglazuurd in krachtige kleuren.

Koop nu
€ 10,00 € 19,95
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Mes M

Uivormige Marokkaanse Hanglamp

Koop nu
€ 149,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Misr L

Bolvormige Marokkaanse Filigrain Hanglamp

Koop nu
€ 169,00
-20%
remove_red_eye Oosterse Taflellamp Egg

Mozaiek Ei Vormige Lamp. Elke lamp is uniek omdat het gebruikte glas in samenstelling en kleur altijd iets afwijkt van de volgende lamp. Verkrijgbaar in twee maten en 2 kleuren

Koop nu
€ 39,95 € 49,95
-17%
remove_red_eye Oosterse Mozaieklamp Onion

Ei Vormige Oosterse MozaiekLamp. Elke lamp is uniek omdat het gebruikte glas in samenstelling en kleur altijd iets afwijkt van de volgende lamp.

Koop nu
€ 49,95 € 59,95
€ 179,00
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Azima M

Oosterse Plafonniere of wandlamp Azima Oosterse sfeerlamp met klassiek Arabisch motief | Ook aan de wand een hele mooie Oosterse lamp van Ghalia

Langere Levertijd!
€ 159,00
remove_red_eye Eco Halogeen Lampen

Eco HalogeenLampen voor een hoge, warme lichtopbrengst en een laag vermogen.

Koop nu
€ 4,65
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Faya L

Ovale Marokkaanse Hanglamp Faya

Koop nu
€ 249,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Laila L

Oosterse lamp Laila L mooi

Koop nu
€ 169,00
€ 169,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Amira L

Bolvormige Marokkaanse Filigrain Hanglamp

Koop nu
€ 269,00

Marokkaanse lampjes

Je zult bij het horen van Marokko misschien niet direct aan het Verre Oosten denken, maar je kunt wel degelijk prachtige Marokkaanse lampjes kopen die dezelfde Oosterse sfeer geven. Deze lampen doen dan ook op geen enkel punt onder voor Oosterse lampen uit bijvoorbeeld Egypte of India. We rekenen ze dan ook gewoon tot de Oosterse lampen. Marokkaanse lampjes stralen de prachtige sfeer uit die je ziet in de Oosterse souks en zijn een absolute verrijking voor je woning.

Hoe wordt een  Marokkaans lampje gemaakt?

De Marokkaanse lampjes worden gemaakt in kleine ambachtelijke werkplaatsjes die je overal kunt vinden in steden als Fez, Marrakesh, Rabat en Tanger. Marrakesh is trouwens de stad waar de meeste lampen naar toe vervoerd worden om hier verhandeld te kunnen worden. In de kleine ‘fabrieken’ is het maken van een Marokkaans lampje nog echt handwerk dat meestal door de hele familie wordt uitgevoerd. Vaak gaat het hier om mensen die analfabeet zijn en die al generaties lang het beroep van lampenmaker uitoefenen. Ze hebben het vakmanschap dan ook hoog in het vaandel staan. Helaas is de opbrengst die deze ambachtslieden aan hun Marokkaanse lampjes overhouden amper voldoende om rond te komen. Daarom betalen wij voor onze lampen een eerlijke prijs.     

Hoe ziet een Marokkaans lampje eruit?

Als je de Marokkaanse lampen gaat vergelijken met andere Oosterse lampen zie je op het eerste gezicht geen gelijkenissen, maar die zijn er wel degelijk. Oosterse lampjes staan allemaal bekend om hun verfijnde techniek, maar de Marokkaanse lampjes zijn toch net iets grover van structuur en patronen dan andere Oosterse lampen. Dit zie je vooral terug in de kroonluchters van Marokkaanse afkomst die allemaal net even grover en groter zijn uitgevoerd. Ook qua kleuren zien de Marokkaanse lampjes er vaak net even anders uit. Waar de Egyptische of Indiase lampen veelal voorzien zijn van goud en zilver, is een Marokkaans lampje vaker uitgevoerd in antiek brons.

Marokkaanse hanglampen

Onze Marokkaanse hanglampen hebben een prachtige oriëntaalse uitvoering die je woning direct in Oosterse sferen brengt. De Marokkaanse hanglampen zijn dan ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Uiteraard kennen we bolvormige lamp, maar er zijn ook Marokkaanse hanglampen in druppelvorm, ui- vorm, ovale vorm en peervorm. Daarbij hebben we ook sfeervolle Marokkaanse plafonnieres in ons assortiment. Al onze Marokkaanse hanglampen hebben een open onderkant, waardoor het heel gemakkelijk is om de lamp zelf te vervangen. Natuurlijk zorgt de open onderkant ook voor een mooie sfeervolle uitstraling. Het bevestigen van een Marokkaanse hanglamp vormt geen enkel probleem. Meestal lukt het wel om deze met het snoer zelf aan het plafond te bevestigen. Daarnaast kun je altijd gebruik maken van de meegeleverde ketting. Vooral met zware hanglampen is dit wel handig.

Marokkaanse tafel- en vloerlampen

Met een Marokkaanse tafel- of vloerlampje creëer je weer een heel ander effect in de ruimte dan met een hanglamp. Neem je bijvoorbeeld een grote uitvoering van deze lamp dan vult deze de hele ruimte direct met de Oosterse sfeer en uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleine lampen naast elkaar te plaatsen in een hoek van de kamer. Ook op nachtkastjes komen deze lampen heel goed tot hun recht. In wezen zijn de mogelijkheden om een authentieke Oosterse sfeer met tafel- of vloerlampen uit Marokko te creëren eindeloos. Marokkaanse tafel- en vloerlampen zijn eveneens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de zuilvormige modellen, ui- vormige modellen en modellen die voorzien zijn van pootjes. Welk model je ook kiest, je zult altijd een Marokkaanse tafellamp kopen die een authentieke Oosterse sfeer aan de ruimte geeft.

Hoe komen wij aan onze Marokkaanse lampjes?

We kopen onze Marokkaanse lampjes rechtstreeks in bij de kleine fabriekjes waar de lampen gemaakt worden. Zo is de klant ervan verzekerd dat er geen tussenhandel plaatsvindt en wij zijn ervan verzekerd dat we een authentiek, ambachtelijk product aan kunnen bieden. Alle Marokkaanse lampen die we verkopen zijn handgemaakt. Hierbij wordt ook altijd gebruik gemaakt van ambachtelijke materialen als koper en koud gesmeed messing. We kopen zoveel mogelijk bij dezelfde producenten in, zodat we ook garant kunnen staan voor een goed product. Daarbij worden onze Marokkaanse lampjes ook steeds weer verbeterd door de aanwijzingen die we aan de makers doorgeven. Zo ben je altijd gegarandeerd van een kwaliteitsproduct dat vele jaren meegaat.      

Tien redenen om een Marokkaans lampje te nemen

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een Marokkaans lampje te kopen. Eigenlijk wil iedereen wel een dergelijke lamp in zijn of haar woning. Daarom zetten we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje. Wie weet hangt er binnenkort wel een prachtig Marokkaanse lampje bij jou in de kamer.
 

 1. Geen Europese traditionele verlichting

Als je Europese verlichting gewend bent met lampen van de Ikea en dergelijke fabrikanten, dan is Marokkaanse lampje wel even heel iets anders. Verlichting is in een interieur heel belangrijk item en bepaalt in grote mate de sfeer van de ruimte. Een Marokkaanse lampje is niet zomaar een lamp, maar brengt de hele ruimte direct in Oosterse sferen. Het is de perfecte touch die uw woning die uitgesproken mediterrane sfeer geeft.
 

 1. Zowel voor binnen als buiten

Je zult bij een Marokkaanse lampje misschien denken van verlichting binnenshuis, maar deze lamp leent zich ook heel goed voor gebruik buiten. Deze lampen zijn zo veelzijdig dat het in principe niets uitmaakt of je ze binnen of buiten plaatst. Je kunt ze werkelijk aan ieder interieur toevoegen. Wat dacht je van een mooie Marokkaanse lampje op de veranda of onder een terrasoverkapping? Zo waan je je binnen en buiten een Oosterse sferen.
 

 1. Marokkaanse lampjes verrijken het interieur

Sommige mensen gebruiken een Marokkaanse lampje alleen maar om een bepaalde ruimte een Oosterse sfeer te geven, maar in principe kun je Marokkaanse lampen door het hele huis plaatsen. Hiermee geef je de hele woning die Oosterse touch. Je kunt Marokkaanse lampjes bijvoorbeeld in de keuken plaatsen, de eetkamer en zelfs in de badkamer misstaan deze niet.
 

 1. Je koopt altijd kwaliteit

Handgemaakte Marokkaanse lampjes vertegenwoordigen een goede kwaliteit. Iedere lamp is uniek in zijn soort en is door vakmensen gemaakt die vaak al generaties dit beroep uitoefenen. Je koopt absoluut een duurzaam product waar je nog heel veel jaren van kunt genieten.
 

 1. Marokkaanse lampjes zijn tijdloos

Je hoeft echt niet bang te zijn dat een Marokkaanse lampje uit de tijd raakt. Qua verlichting heb je er het hele jaar door heel veel aan, maar het is ook een absolute meerwaarde voor je interieur. Deze producten zijn zo authentiek dat je ze altijd in je interieur in kunt passen.
 

 1. Marokkaanse lampjes helpen je de winter door

Als de dagen korter en de nachten langer worden, krijgen sommige mensen last van een winterdip. Met Marokkaanse lampjes kun je deze dip heel goed bestrijden. Door één of meer van deze lampen op te hangen, wordt iedere ruimte sfeervol verlicht en opgewarmd. Net als je gemoed. Wist je dat Marokkaanse lampjes ook vaak gebruikt worden als trouwverlichting?
 

 1. Altijd precies de goede hoeveelheid licht

Zoals je mensen wel hoort zeggen, is te veel van iets niet goed voor je. Met een Marokkaanse hanglamp wordt, door de technieken die gebruikt worden, overtollig licht eruit gefilterd. Zo heb je altijd de goede hoeveelheid licht in de ruimte waar de lamp aanwezig is.

 1. Marokkaanse lampjes passen in ieder interieur

Of je nou een modern en strak of juist een klassiek interieur hebt: een Marokkaanse lamp past overal bij. Je hoeft je woning of kamer echt niet helemaal in Oosterse sferen in te richten, zodat een Marokkaans lampje er goed bijpast. Integendeel, neem gewoon een lamp uit Marokko en kijk hoe hij in het interieur past. Succes verzekerd.
 

 1. Verschillende soorten en maten

Of je nu een grote kroonluchter aan het plafond wilt hebben hangen of een klein lampje op je nachtkastje: met Marokkaanse lampjes is het allemaal mogelijk. Marokkaanse lampjes zijn er in allerlei verschillende: patronen, vormen, maten, kleuren en uitvoeringen. Daar zit vast wel een lamp bij die heel goed bij jou past.
 

 1. Ook thematisch te gebruiken

Je geeft met een Marokkaanse lamp extra cachet aan bepaald seizoen of feest. Met kerst, bijvoorbeeld kan een Marokkaans lampje heel goed dienen als middelpunt of extra decor van de kerstversiering. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer thema’s te bedenken, waarbij het Marokkaanse lampje het middelpunt vormt. Hiermee wordt de veelzijdigheid van deze lampen ook weer aangetoond.

Welke lamp voor een Marokkaans lampje?

Het maakt voor de sfeer en uitstraling van een Marokkaans lampje een groot verschil welke lamp je hiervoor gebruikt. Je wilt natuurlijk heel graag de juiste sfeerverlichting creëren in een bepaalde ruimte en dat kan alleen maar als je ook een goede lamp gebruikt. In principe geeft een Marokkaans lampje altijd een warme en rustgevende sfeer. Daarbij is de lamp zelf vaak verborgen door de roosters, gaatjes of gekleurd glas. Het is dus zaak om de goede lamp te vinden. Het beste kun je gaan voor een lamp die helder (lumen) is, maar tegelijkertijd ook warmte uitstraalt. We geven hieronder een aantal tips en adviezen voor het kiezen van de juiste lamp.
 

 • Bol glas

Kies je voor een bolle, peervormige lamp (die het meest op onze traditionele gloeilamp lijkt), neem dan een heldere lamp en geen matte. Heldere lampen geven lichtstralen af ​​die door de gaatjes van je Marokkaanse lampje worden gefilterd. Hierdoor wordt het uiterlijk van de lamp verscherpt en krijg je mooie scherpe schaduwen. Matte lampen, daarentegen, hebben van zichzelf al enigszins gedempt licht. Hierdoor wordt dit licht door de Marokkaanse lampjes alleen nog maar meer gedempt en verliest de lamp het effect die het uit wil stralen.
 

 • Kleur van de lamp

Een ander belangrijke element van een lamp om een Marokkaanse lamp zo goed mogelijk uit te laten komen, is de kleur van het licht. Marokkaanse lampjes zijn bedoeld om de ruimte een warme uitstraling te geven. Een fel wit licht is dan ook gewoonweg niet geschikt voor de armatuur van een Marokkaans lampje. Het beste kun je dus een lamp nemen die ‘warm wit’ of ‘zacht wit’ licht uitstraalt. We raden hiervoor een lamp aan met 2700 – 3000 Kelvin. Neem zeker geen helder witte lampen of daglichtlampen. Met de juiste lamp zal je Marokkaanse lampje de juiste warmte en zachtheid uitstralen.
 

 • De helderheid van de lamp

Een veel gehoorde misvatting is dat een heldere lamp ervoor zorgt dat de hele ruimte fel verlicht is. Dit is net zo onwaar als dat een warme lamp de ruimte slecht zou verlichten. De warmte, dus de kleur van de lamp, wordt aangegeven in K (Kelvin). De helderheid, dus de sterkte van de lamp, wordt aangegeven in Lumen. Hoe hoger het aantal Lumen, hoe sterker de lamp straalt. Dit kan bij iedere kleur het geval zijn. We hadden al gezegd dat je voor een Marokkaanse lamp altijd moet kiezen voor een warme kleur. Daarbij past gemiddeld genomen een lamp tussen 800 en 1100 Lumen, maar het is ook een kwestie van uitproberen.
 

 • Wel of geen LED- lamp?

Vanuit milieutechnisch oogpunt is het verreweg het beste om een LED- lamp te gebruiken. LED- lampen zijn energiezuinig en gaan erg lang mee. Een LED- lamp bestaat eigenlijk uit heel veel kleine lampjes (filamenten) en deze zorgen voor een veel verspreid licht. Hierdoor komt het meest kenmerkende element van een Marokkaans lampje, de schaduw, niet goed tot uiting. De schaduwen worden simpelweg niet helder genoeg weergegeven met een LED- lamp. Daarom is het voor een Marokkaans lampje beter om voor een halogeen lamp te kiezen. Wil je toch echt liever een LED- lamp? Zoek dan LED- lampen met zo min mogelijk filamenten.
 

 • Welke lamp raden wij aan?

Er zijn verschillende geschikte lampen te vinden voor een Marokkaans lampje. Als je je een beetje aan onze richtlijnen houdt dan komt je vaak al een heel eind. In dit geval neem je een heldere halogeen lamp van 2700 – 3000 Kelvin en 800 – 1100 Lumen. Er zijn diverse soorten van deze lampen op de markt te vinden. Een echte aanrader wat ons betreft, is de Eco Halogeenlamp. Deze lamp voldoet uitstekend aan de eisen die een Marokkaans lampje vraagt om de juiste sfeer uit te stralen.