Oosterse-lampen


Bezig met laden...
remove_red_eye Dog Lamp WooD

Dog Lamp Wood

Koop nu
€ 79,95
remove_red_eye Marokkaanse Hanglamp Ahmar

Bolvormige Mozaïeken Hanglamp Rood

Koop nu
€ 129,00
remove_red_eye Marokkaanse Hanglamp Shafaf

Bolvormige Mozaïeken Hanglamp Transparant

Koop nu
€ 129,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Abella L

Bolvormige Marokkaanse Hanglamp

Koop nu
€ 169,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Aisha L

Ovale Oosterse lamp Aisha L

Koop nu
€ 199,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Aisha M

Ovale Oosterse lamp Aisha M

Koop nu
€ 169,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Aisha S

Oosterse hanglamp Aisha S

Koop nu
€ 129,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Aisha XXL

Ovale Oosterse lamp Aisha XXL

Koop nu
€ 299,00
remove_red_eye Oosterse Hanglamp Alzan L

Druppelvormige Marokkaanse Hanglamp

Koop nu
€ 169,00

Oosterse lampen

Met een mooie Oosterse lamp verhoog je de sfeer in je woonkamer, slaapkamer of waar dan ook in huis. Door een dergelijk lamp krijg je al snel het idee dat je in een echte Oosterse souk bent. Op mijn website heb je de keuze uit verschillende soorten mysterieuze Oosterse lampen. Het mooie is dat je niet eens hoeft te onderhandelen over de prijs: die staat er namelijk direct bij. In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van de Oosterse lampen. Ik leg uit hoe ze gemaakt worden, wat de typische kenmerken zijn en welke modellen er zijn.

Hoe worden Oosterse lampen gemaakt?

Het maken van Oosterse lampen is nog echt ambachtelijk handwerk. In kleine werkplaatsjes in steden als Caïro (Egypte) heb ik met eigen ogen gezien hoe deze lampen geproduceerd worden. De werknemers zijn meestal ongeletterde vakmensen die dit beroep al generaties lang uitoefenen. Ondanks dat het om echt vakmanschap gaat, kunnen deze mensen amper rondkomen van de verkoop van hun lampen. Iedere Oosterse lamp wordt, van het begin tot het einde van het productieproces, helemaal met de hand gemaakt. Ik betaal voor mijn producten dan ook een eerlijke prijs aan de leverancier. Omdat er geen tussenhandel is, kan ik deze lampen op mijn website weer voor een scherpe prijs aanbieden. 

Mijn Oosterse tafellampen

De Oosterse tafellampen die ik inkoop, zijn gemaakt van koud gesmeed messing en zijn daarna verzilverd. Deze lampen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Zo verkoop ik: ui- vormige modellen, zuilen en modellen met kleine pootjes. Alle lampen worden gekenmerkt door de zogenaamde “filigraan techniek”. Dit betekent dat duizenden gaatjes ervoor zorgen dat er een prachtig diffuus licht ontstaat. Uiteraard hoeft een Oosterse tafellamp niet alleen op een tafel te staan. Ook op een (nacht) kastje of gewoon op de vloer komen mijn Oosterse tafellampen heel goed uit. Experimenteer zelf met de uitstraling van Oosterse lampen door ze op verschillende plekken te plaatsen. Door meerdere lampen te plaatsen kun je trouwens ook prachtige effecten creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Mijn Oosterse hanglampen

De Oosterse hanglampen die je op mijn website kunt kopen, zijn bijna allemaal voorzien van een open onderzijde met een diameter dan 15 tot 20 centimeter. Dit maakt niet alleen het vervangen van de lamp heel eenvoudig, maar het creëert ook een helder licht met een mooi lichtspel. Uiteraard zijn ook mijn Oosterse hanglampen gemaakt met behulp van de filigraan techniek. In deze lampen zitten 1500 tot 6000 kleine gaatjes die zorgen voor een diffuus en sfeervol licht. Mijn hanglampen zijn trouwens zeer gemakkelijk te bevestigen. Bij iedere lamp wordt een ketting geleverd, waarmee je de lamp gemakkelijk aan het plafond kunt hangen. Bij de kleinere hanglampen is het snoer zelf trouwens al voldoende om de lamp te bevestigen. Mijn Oosterse hanglampen zijn er ook in verschillende modellen. Ze zijn er bijvoorbeeld in: bolvorm, ui- vorm of als een ufo.

Welke lampen kun je gebruiken?

Al mijn Oosterse lampen zijn voorzien van een kleine (E14) of grote (E27) fitting. In het verleden werden traditionele gloeilampen en spaarlampen veel gebruikt, maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig kun je het beste kiezen voor een halogeen of een LED- lamp. Het voordeel van een LED- lamp is dat deze zeer energiezuinig is. Het nadeel is dat deze niet precies de sfeer uit kan stralen die bij een Oosterse lamp past. Ik adviseer altijd om een Eco Halogeen lamp te nemen. Doordat deze lamp erg klein is qua omvang, komt het zo kenmerkende diffuse licht van de Oosterse lamp uitstekend tot uiting. Natuurlijk blijft het altijd een kwestie van smaak welke lamp je kiest, maar de Eco Halogeen lamp is wat mij betreft een echte aanrader.

Wat bedoelen we met de filigraan techniek?

Veel van mijn lampen, zo niet alle, zijn geproduceerd met behulp van de filigraantechniek (ook wel ‘filigrain’ genoemd). Omdat deze techniek zo kenmerkend is voor de Oosterse lampen die ik verkoop, verdient deze wel een nadere uitleg. In principe wil filigraan zeggen dat je het metaal open maakt, waardoor er een gaatje ontstaat. Als je dit maar vaak genoeg herhaalt, ontstaan er op deze manier duizenden gaatjes. Door deze gaatjes in een bepaalde patroon te maken, krijg je dus het prachtige diffuse licht wat een Oosterse lamp uitstraalt. Al deze gaatjes worden met de hand gemaakt. Het kan dus best zijn dat niet iedere gaatje precies op dezelfde plek zit, maar dat is nou net de charme van deze handgemaakte Oosterse lampen. Er is geen enkele Oosterse lamp gelijk en je koopt altijd een uniek exemplaar.