Oosterse Tafellampen

De Finishing touch in je interieur. De Ghalia Tafellampen zet je op plaatsen die donker zijn of nog sfeer missen. Overdag een mooi fascinerend object, in de avond een prachtige warmte in je thuis.

Materiaal: koudgesmeed messing, verzilverd. Patroon en gaatjes worden met de hand gestansd of geboord. Deze Oosterse tafellampen zijn er met patroon, of alleen met duizenden gaatjes, in verschillende formaten. Allemaal met zorg gemaakt en samengesteld en door Ghalia naar Europa gehaald om Oosterse verlichting voor u beschikbaar te maken.

Deze Oosterse tafellamp Kan ook op de vloer nattuurlijk en is afgeleid van de Filigrain techniek die in de sieraad ambachten veel gebruikt wordt en die u terug ziet in deze Lampen.

 Staande lamp

Deze staande vorm van de Oosterse tafellampen staat prachtig op de vloer, in een hoek of op een lage tafel of commode. Deze Egyptische staande lamp wordt geleverd met een snoer met schakelaar.

Materiaal: koudgesmeed messing, verzilverd. Patroon en gaatjes worden met de hand gestansd. De lampen projecteren door de duizenden kleine gaatjes een prachtige lichtspel op plafond en wand. Door gebruik van verschillende lampen kan een heel speels of juist heel diffuus schaduwspel geprojecteerd worden. 

Deze Egyptische lampen worden in kleine ateliers met ambachtslieden in de Souk's en Medina's van de Egyptische steden vervaardigd op een eeuwenoude wijze die van mens tot mens wordt overgedragen. Filligrain is een veel gebruikte term voor deze lampen, Ghalia brengt deze lampen onder eigen merk op de markt.

Bedrading

Staande Oosterse Lampen zijn voorzien van fitting (E14 of E27) en bekabeling met schakelaar (2 meter). Door gebruik van een halogeen lamp, gewone lamp of spaarlamp is de projectie van de Ghalia Egyptian Lamp op wand, tafel en vloer scherp of juist diffuus.

De populairste is de oosterse taffellamp met pauwenstaart motief, de Isra lamp maar de Eufrait is door de tijd de meest verkochte van de oosterse tafellampen.