Frustraties tijdens je verhuizing en meer

Op het moment dat je te maken krijgt met een verhuizing dan zul je zien dat er meer bij kijken dan alleen dozen vullen en uitpakken. Zo lijken oneindig veel verhuisdozen nog steeds niet genoeg en daarnaast zijn verhuisdozen duurder dan verwacht. Je komt te maken met frustraties waar je nog nooit eerder tegenaan hebt gelopen en is geel en citroengeel niet precies hetzelfde? In deze blog geef ik je een paar frustraties die je vast en zeker zult herkennen tijdens een verhuizing.

Dozen, dozen en nog meer dozen

Ik zou eens willen weten hoeveel bomen er nou eigenlijk worden gekapt om zoveel dozen te gebruiken voor alle mensen die jaarlijks verhuizen. We krijgen er geen genoeg van. Het ene moment lijkt het alsof je genoeg dozen hebt om alles erin te werpen, maar op het andere moment lijkt het alsof je na de 100e doos nog steeds niet alles hebt ingepakt. Je zult het vast en zeker meemaken, maar vrees niet. Op een gegeven moment zal je alles hebben ingepakt. Maar als je dacht dat dat de enige frustratie was wat betreft de verhuisdozen dan had je het goed mis. Zo kom je ook te maken met dozen waarvan je geen flauw idee hebt wat erin zit. Wat is er nog erger dan proberen je lievelingsshirt te vinden tussen diezelfde 100 dozen? Naast deze ergernissen heb je ook nog kans op breuk je favoriete lampen of glazen. Weet daarom duidelijk welke dozen breekbaar zijn en wat niet.

Handen uit de mouwen

We weten allemaal dat verhuizen niet van de ene dag op de andere dag gebeurt en daarom moet je van alles regelen wat betreft hoe alles in zijn werk zal gaan. Zo zul je je handen uit de mouwen moeten halen en gaan sjouwen met dozen en het regelen van papierwerk. Heb je al besloten hoe je alles van A naar B gaan transporteren? Als dit nog niet het geval is dan adviseer ik je om dat te doen, want je wilt niet alles op het laatste moment op je af zien komen en vooral niet als je naar een nieuwe plek verhuisd. Je kunt met vrienden, familie of zelfs met je lieftallige buren dagen inplannen om te helpen met je verhuizing, maar dat verzorgt vaak genoeg nog voor frustraties waar je niet te maken mee wilt hebben. Je kunt er dan voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te huren voor een vlotte verhuizing, vooral in grote steden kan dit een levensredder zijn.

Boete?

Je leest het goed. Je kunt te maken krijgen met een boete als het gaat om verhuizen. Zo moet je vroegtijdig aangeven op welk adres je gaat wonen bij de gemeente. Daarnaast zul je ook veel te maken krijgen met het weggooien van alle dozen die je hebt gebruikt en ander soort grofvuil, je wilt er dan voor zorgen dat je niet op de verkeerde dag je afval op staat zet, want dan kun je ook een boete op de mat krijgen.
 
  Esmee     07-01-2020 13:56     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Cecilia -  16-06-2020

Beste Emee, 9 mei heb ik 2 lampen besteld, maar ze zijn nog niet geleverd kun je mij een status update geven?