GHALIA HOME ACCESSORIES

Authentieke Egyptische Filigrain Lampen, Prachtig Handgemaakte Oosterse verlichting

Egyptische lampen worden in kleine ateliers vervaardigd en zijn handgemaakt. De Filigrain lamp is ook een gebruikte term voor de lamp.

Egyptische filigrain lampen ofwel de filigrain sprookjeslampen worden in kleine ateliers door vaklieden handgemaakt. Binnen deze lampen categorie heeft Ghalia alle lampen verzameld. Hier vindt u zowel de tafel lamp, de hanglamp en de andere lampen verzameld onder 1 categorie.  4 / 4  

  1 2 3  4   

De filigrain lampen projecteren door de duizenden kleine gaatjes een prachtige lichtspel op plafond en wand. Vandaar dat ook de term sprookjeslamp veel wordt gebruikt.

Door gebruik van verschillende lampen (peertjes) kan een heel speels of juist heel diffuus schaduwspel geprojecteerd worden. De Egyptische lampen worden afhankelijk van de maat in E14 of E27 fitting/lamphouder uitgevoerd.

* met een spaarlamp is de projectie diffuus en zie je de tekening vaag

* met een filament LED of gewoon gloeilamp wordt de projectie al duidelijker 

* met een eco halogeen lamp is de projectie het meest sprekend en duidelijk

Deze filigrain lampen worden in kleine ateliers met ambachtslieden in de souks en medina van de Egyptische steden handgemaakt. Filigrain lampen is een veel gebruikte term voor deze oosterse lampen, of Egyptische sprookjeslampen. Deze verlichting wordt al eeuwen gebruikt in het Midden-Oosten en Noord Afrika.

Unieke Egyptische lampen van atelier direct naar uw woonkamer

Sprookjeslampen worden door Ghalia Home Accessories door eigen import naar Europa gehaald, zonder tussenhandel, direct van maker naar consument. Filigrain lampen van Ghalia, zijn handgemaakt in Egyptische ateliers van koper of messing en verzilverd als afwerking. Filigrain lampen en verlichting zijn een juweel in je interieur.

Het ambacht wordt lokaal gedaan, door de mensen die het het beste weten en kunnen. Ghalia heeft er voor gekozen om de bedrading en de elektrische voorzieningen in eigen beheer te houden en daardoor een goede kwaliteit en veiligheid van de filigrain lamp te borgen. Deze Filigrain Lampen techniek wordt in een flink deel van de Ghalia collectie van oosterse lampen gebruikt