Ghalia Oriental Design

Voordat we een stukje onststaansgeschiedenis vertellen willen je graag even vertellen waarom wij de expert op Oosterse lampen en Marokkaanse lampen zijn. We halen niets bij de groothandel, maar hebben vertrouwensrelaties met de makers zelf. We voelen ons 100% verantwoordelijk, terwijl de producten allerlei uitdagingen kennen. Zo is productieplanning een flinke uitdaging. Tijd heeft in Afrika eenmaal een andere betekenis. Ook in de consistentie van de vorm en afwerking ligt een uitdaging. Afwijkingen binnen 1 model kunnen voorkomen. De maker past indien nodig zijn werkwijze aan naar gelang de omstandigheden of het materiaal. Hierdoor Garanderen wij een uniek product met een verhaal. Wil je vandaag bestellen en morgen in huis en 100% dezelfde als de vorige keer? dan moet je niet bij Ghalia zijn. Het uniek, handmatige is een eigenschap. De oorsprong en de daarbij horende uitdaging ook. Soms is de verwachting anders maar we leggen het altijd uit zoals het is, ook dát maak Ghalia de authoriteit in Oosters handwerk. We doen geen consessies. This is ther real thing, met ziel, geschiedenis, soms wat emotionele bagage maar altijd puur en eerlijk. Ghalia staat voor haar producten maar we zijn geen Bol.com. Dat kan ook niet want Ghalia is een eenmanszaak met hulp van heel wat mensen in het netwerk. Mocht er wat zijn of heb je een vraag? We zijn op diverse manieren bereikbaar:

*Telefonisch
* Facebook
* Email
* Contactformulier


We strevern ernaar mails snel te beantwoorden maar zijn ook wel eens op reis of beizg met een project. Het kan dus voorkomen dat het een paar dagen duurt voordat je antwoord hebt. 

Lieve Ghalia Groet

Team Ghalia
 

Ghalia laat Oosterse woondromen in vervulling gaan


Ghalia betekent geliefd; liefde voor de Oosterse ambacht, liefde voor de makers en liefde voor het milieu. Ghalia biedt prachtige en eerlijke Oosterse woonartikelen; producten om van te houden.

Dietwin, de eigenaar van Ghalia, raakte tijdens een duikvakantie in Egypte voor de zoveelste keer overdonderd door al het pracht en praal waarmee hij omringd werd. Hij voelde zich tussen al die unieke Oosterse woonartikelen helemaal thuis.
Hij wilde andere mensen zich ook laten omgeven met deze prachtige spullen en zich net zo thuis laten voelen als hij. Hun interieur – en leven – verrijken met al die bijzondere Oosterse ambacht, dat leek Dietwin wel wat. De ondernemersdroom begon.

De droom werd werkelijkheid

Na een reorganisatie binnen het bedrijf waar hij destijds voor werkte was het tijd om eens goed de kaarten te schudden en keuzes te maken. Zo werd hij gedwongen een nieuwe weg in te slaan; dit werd de weg naar het Oosten. En zo ontstond het merk Ghalia. Ghalia bewandelt al ruim 5 jaar deze weg en laat met veel liefde menig woondroom in vervulling gaan.
Voor Dietwin vormt eerlijke handel de norm. Hij koopt de producten direct uit de ateliers in de Medina’s en Souk’s van de Egyptisch en Oosterse steden. De opbrengsten gaan direct naar de makers, wat resulteert in eerlijke prijzen, zowel voor de maker als consument.

De producten van Ghalia zijn handgemaakt en worden vervaardigd met natuurlijke en lokale grondstoffen. Zo krijgt de lokale economie een boost en blijft het milieu gespaard. Eerlijke producten, zowel voor de makers, het milieu als voor jou.
De unieke en authentieke woonartikelen worden gemaakt met eeuwenoude technieken. Ze worden met de hand geëtst en doorboord. De Oosterse lampen tellen soms wel duizenden gaatjes – oneindige patronen die met hun magische lichtspel iedere woonruimte Oosters leven inblazen.

De liefde van Ghalia

voor Oosterse lampen en woonartikelen is groot en blijft deze dan ook persoonlijk selecteren. De prachtige hanglampen, mozaïeklampen en uiteenlopende woonartikelen en textiel, zijn zowel afkomstig uit Afrika als Azië. Iedere maker en elk product kent een verhaal.

Ghalia streeft ernaar verhalen, mensen en continenten te verbinden, met prachtige Oosterse woonartikelen waar iedereen van houdt. Ghalia betekent geliefd – producten om van te houden.

‘Een uitdagende handel, maar door de liefde voor de prachtige Oosterse woonartikelen is het de uitdaging 1001 keer waard.’
Wil jij je ook in Oosterse sferen wanen? Bekijk ons assortiment!
 
 
 
 

KvK. 54905966
Achterweg Zuid 82-84
2161DZ Lisse
Tel :  +31 ( 0) 252 729 973 
Info@ghalia.nl