Turkse-Lampen


Sfeervolle Turkse Lampen in 1001 nacht Kleuren 

Turkse lampen zijn lampen met een mozaïek van gekleurd glas. De Turkse hanglampen, staande lampen en tafellampen hebben allemaal gemeen dat ze een sfeervol patroon van kleuren op je muren en plafond geven. Deze Turkse lampen komen in verschillende vormen, van bol tot langwerpig en in alle kleuren van de regenboog. Er is een Turkse lamp voor ieder soort interieur. 

Komen deze lampen wel uit Turkije? 

Turkse glasmozaïek is een kunstvorm dat al een millennium oud is en geperfectioneerd werd in en rond Constantinopel; het huidige Istanbul. Het waren de Byzantijnen die het glas persten in verschillende vormen en intense kleuren. Ze gebruikten hiervoor fijn wit zand uit Kumburgaz, zo'n 55 km van Istanbul. Ze maakten alles van dit prachtig gekleurde glas; glazen en flessen, spiegels, sieraden en natuurlijk lampen, met een mozaïek van kleine stukjes gekleurd glas. 

Het Byzantijnse Rijk is gevallen, de Ottomanen zijn gekomen en gegaan, maar in het huidige Turkije leeft de glasindustrie nog steeds. De kennis en vaardigheid, het geduld en de creativiteit die nodig is voor het maken van Turkse lampen, worden in vele kleine ateliers in Istanbul nog iedere dag gebruikt. Gelukkig maar, want nu kunnen wij ook nog steeds genieten van de sfeer van de Turkse lampen.

Bezig met laden...
remove_red_eye Marokkaanse Hanglamp Ahmar

Bolvormige Mozaïeken Hanglamp Rood

Koop nu
€ 129,00
remove_red_eye Marokkaanse Hanglamp Azraq

Bolvormige Mozaïeken Hanglamp Blauw

Koop nu
€ 129,00
-17%
remove_red_eye Oosterse Mozaieklamp Onion

Ei Vormige Oosterse MozaiekLamp. Elke lamp is uniek omdat het gebruikte glas in samenstelling en kleur altijd iets afwijkt van de volgende lamp.

Koop nu
€ 49,95 € 59,95
remove_red_eye Oosterse Tafellamp Misbah L

Bolvormige Staande Mozaïek Lamp Multicolour

Koop nu
€ 99,00
-20%
remove_red_eye Oosterse Taflellamp Egg

Mozaiek Ei Vormige Lamp. Elke lamp is uniek omdat het gebruikte glas in samenstelling en kleur altijd iets afwijkt van de volgende lamp. Verkrijgbaar in twee maten en 2 kleuren

Koop nu
€ 39,95 € 49,95

De magie van de Turkse lamp

Turkse lampen zijn simpelweg een verrijking voor je woonkamer, of je nu een strak en modern interieur hebt of een geheel oosters decor. Kies een Turkse lamp in een kleur die het beste past bij de rest van het interieur, ofwel in eenzelfde kleur als andere highlights in het decor, ofwel een contrasterende kleur zodat de lamp extra opvalt. Houd er rekening mee dat een Turkse hanglamp niet bedoeld is als werkverlichting, maar puur als stukje kunst dat de sfeer in een kamer om kan toveren in tijdloze magie. Ook deze soort past goed bij de andere modellen oosterse lampen van ghalia. 

Handgemaakte lampen uit Turkije 

Turkse lampen worden met de hand gemaakt in kleine ateliers in Turkije. Iedere lamp is een uniek stukje kunst gemaakt van glas. Een glazen vorm wordt geblazen en gebruikt als ondergrond voor de lamp. Hierop zijn stukjes gekleurd glas bevestigd, die uit een groter stuk handgemaakt gekleurd glas zijn geknipt. Als de hele ondergrond is bedekt met een mozaïek van glas, worden de voegjes gevuld met een hechtingsmiddel. Nadat het geheel glad is geschuurd, worden handgemaakte messing of koperen houders aan de boven- en onderkant van de lamp bevestigd. De gehele lamp is handgemaakt en dit vergt erg veel tijd.

Een goede Turkse (hang)lamp van Ghalia is gemaakt van echt glas, met bronzen of messing houders en is dus redelijk zwaar. De kleuren van het mozaïek zijn diepe kleuren in helder glas. En het mozaïek van Turkse lampen heeft geen patroon. Er zit absoluut geen plastic in een authentieke Turkse lamp. Om te voorkomen dat je een goedkope namaak lamp uit China aangesmeerd wordt, koop je Turkse lampen bij Ghalia. Wij brengen deze Turkse lampen direct van de ambachtsman naar de klant, zonder tussenpersoon. Zo bent u niet alleen verzekerd van een authentieke Turkse lamp van goede kwaliteit, maar helpt u ook de lokale ambachtslieden in Turkije.