Albast-Theelichten

Albast Theelichten

Ware kunstwerkjes zijn. Een albaster Theelicht is een prachtig en uniek decoratief stuk dat in elk interieur past. Ze worden gemaakt uit een zachte kalkachtige steensoort en hebben een matte, fluweelachtige uitstraling. Het unieke aan albast is dat het licht erdoorheen schijnt, waardoor het een mooie gloed geeft wanneer er een kaars in wordt geplaatst.

Bezig met laden...
remove_red_eye Albaster Theelicht Cilinder

Albasters kaarsenhouder. Elke houder is uniek qua vorm en kleur. De Kom is in 3 afmetingen verkrijgbaar.

Koop nu
€ 24,95
remove_red_eye Albaster Theelicht Kom

Albasters kaarsenhouder. Elke houder is uniek qua vorm en kleur. De Kom is in 3 afmetingen verkrijgbaar.

Koop nu
€ 24,95
remove_red_eye Albast Kaarshouders Urn

Albast (Albaster) kaarsenhouder. Vaas (Urn) vorm

Koop nu
€ 24,95
remove_red_eye Albast Kaarshouders duo

Albast (Albaster) kaarsenhouder 2 delig (duo) een set met een schoteltje en een kapje

Koop nu
€ 24,95
remove_red_eye Albast Kaarshouders Beker

Albast (Albaster) kaarsenhouder Beker vorm, een flinker Kaarshouder in 3 maten verkrijgbaar

Koop nu
€ 24,95

Albaster Theelichten

zijn handgemaakte juweeltje die met veel aandacht en precisie worden gemaakt. De ambachtslieden die deze houders maken, doen dit al eeuwen op dezelfde manier en zo blijft het ambacht behouden voor elke volgende generatie. Ze snijden elk stuk Albast met de hand en schuren en polijsten het vervolgens tot in de perfectie. Ze creëren verschillende vormen en patronen om de schoonheid van de albaster tot uiting te brengen en elk stuk uniek te maken.
Het is geen wonder dat deze houders zeer gewild zijn onder verzamelaars en liefhebbers van kunst en decoratie. Albast Theelichten zijn ook zeer functioneel en kunnen dienen als een elegante en sfeervolle toevoeging aan elke kamer. Door het gebruik van kaarslicht creëren ze een warme en gezellige sfeer die perfect is voor een romantisch diner of een ontspannen avond thuis. Bovendien zijn Albaster Theelichten duurzaam en gaan ze lang mee, wat betekent dat u er jarenlang plezier van kunt hebben.


Als u op zoek bent naar een uniek en verfijnd decoratiestuk, dan zijn albast Theelichten een uitstekende keuze. Met hun onderscheidende uitstraling en vakmanschap zijn ze gegarandeerd een blikvanger in elke kamer. Of u nu een verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een mooie toevoeging aan uw interieur, zo'n albasten kandelaar zijn een investering waar u jarenlang van kunt genieten. Het kiezen van het perfecte albaster Theelicht kan een uitdaging zijn, omdat er vele maten, vormen en patronen beschikbaar zijn.  Zo zijn er klassieke rechthoekige vormen, maar ook meer speelse en organische ontwerpen. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de Theelicht en de grootte van de kaars die u erin wilt plaatsen. Ook kunt u overwegen om verschillende vormen en maten te combineren voor een speelse en creatieve uitstraling. De kleur is ook van belang, door kristallen in de steen varieert deze van wit, tot beige, naar bruin/rood bij de zogenaamde aders in het albast.

Om de schoonheid en kwaliteit van uw Theelicht te behouden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Vermijd het gebruik van chemicaliën en water en reinig uw houder voorzichtig met een zachte doek om krassen te voorkomen. Plaats uw Albast Theelicht op een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat de kaars recht staat om te voorkomen dat het kaarsvet op de houder druppelt. Gebruik géén vochtige doek of water. Het kalk in de steensoort reageert op water.

Kortom, albast Theelichten zijn prachtige decoratiestukken die zowel functioneel als decoratief zijn. Met hun unieke uitstraling en vakmanschap zijn ze een bijzondere toevoeging aan elke kamer. Door het kiezen van de perfecte vorm en het goed onderhouden van uw albast Theelicht, kunt u ervoor zorgen dat u er jarenlang van kunt genieten. Of u nu een verzamelaar of een liefhebber van kunst en decoratie bent, een albast Theelicht is een waardevolle investering die uw interieur zal verrijken.

De bron van albast

Het albast dat wordt gebruikt om deze prachtige kandelaars te maken, is afkomstig uit de steengroeven in Aswan, Egypte. Aswan ligt in het zuidelijke deel van Egypte en staat bekend om zijn rijke afzettingen van albast, die al duizenden jaren lang worden gebruikt om verschillende kunstwerken te maken. De albasten steengroeven in Aswan worden beschouwd als enkele van de beste ter wereld en het materiaal wordt nog steeds met de hand gedolven, net als in de oudheid.

Vakmanschap in de praktijk

Zodra de grondstof is gedolven, wordt deze getransporteerd naar de werkplaatsen van bekwame ambachtslieden die de steen in prachtige kandelaars veranderen. Het proces begint met de selectie van de beste kwaliteit albasten blokken, die vervolgens worden gesneden en gevormd in de gewenste grootte en vorm. De ambachtslieden gebruiken traditionele gereedschappen en technieken om ingewikkelde patronen en ontwerpen in het oppervlak van de kandelaars te snijden, waardoor unieke kunstwerken worden gecreëerd die echt uniek zijn.

Elke albasten kandelaar is een bewijs van de vaardigheid en toewijding van de ambachtslieden die ze maken. Van de selectie van de grondstof tot het uiteindelijke polijsten en afwerken, elke stap van het proces wordt met de hand gedaan met precisie en zorg. Het resultaat is een tijdloze schat die warmte en schoonheid toevoegt aan elk huis. Dus als u op zoek bent naar een kunstwerk dat zowel mooi als functioneel is, zoek dan niet verder dan een albasten kandelaar uit Egypte. De schoonheid en vakmanschap van albasten Theelichten uit Egypte ontdekken? Leer over de geschiedenis van het materiaal, de bron in Aswan en de bekwame ambachtslieden hun vaardigheden doorgeven en die deze tijdloze schatten creëren, zodat wij er van kunnen genieten.