GHALIA HOME ACCESSORIES

Ibiza meets Marokko, met een Marokkaanse Beni Ourain Kleed 


De laatste jaren zijn Marokkaanse interieurartikelen helemaal hot. Oosterse lampen, kussens en Marokkaanse vloerkleden zijn erg in trek. De Marokkaanse kleden ook wel Berber tapijten of Beni Ouarain kleden genoemd passen perfect in een hipp(i)e bohemian of juist een mooi strak en modern interieur. De Berber tapijten zijn stuk voor stuk unieke tapijten, gemaakt van schapenwol. Ze worden met de hand gemaakt door de lokale bewoners (veelal Berber vrouwen) van Marokko. De Berber kleden zijn voorzien van verschillende motieven en elk motief heeft ook weer een speciale betekenis. Doordat de kleden met de hand vervaardigd worden is elk kleed uniek zowel qua afmeting als qua design. Je haalt dan ook echt iets speciaals in huis. 

Na het maken worden de kleden gewassen en in de zon te bleken gelegd. In de Atlas is de lucht heel helder en door de hoogte is de ozon werking en het UV licht in staat de witte, licht vergeelde tint er aan te geven die we zo mooi vinden. 
 
Op Ibiza vind je de Berber vloerkleden vaak terug in de inrichting van mooie hipp(i)e finca’s, met een geweldige bohemian inrichting, maar ook in Nederland zijn de tapijten tegenwoordig helemaal in. In de bekende woonbladen zie je ze dan ook regelmatig voorbij komen. En de vraag naar deze unieke (vaak ook antieke) kleden wordt steeds groter.

Ben je op zoek naar inspiratie naast de Orientaalse style van Ghalia ga dan voor inspiratie op Bohemian inrichting en producten je echt even kijken bij Tatjana van @Tatjanasworld op Instagram en haar volgen. Zij heeft al jaren het inrichten en stylen volgens deze wereldse stijl in de vingers. Bekijk deze pracht op TatjanasWorld 


Bezig met laden...
remove_red_eye Beni Ourain kleed Anis

Grote zware qualiteit Beni Ouarain

Koop nu
€ 599,00
remove_red_eye Beni Ourain kleed Faiza

Grote zware qualiteit Beni Ouarain 260 x 165

Koop nu
€ 750,00
remove_red_eye Beni Ourain kleed Hira

Grote zware qualiteit Beni Ouarain 250 x 180

Koop nu
€ 599,00
remove_red_eye Beni Ourain kleed Maysa

Grote zware qualiteit Beni Ouarain 275 x 175

Koop nu
€ 899,00
remove_red_eye Beni Ourain kleed Mila

Grote zware qualiteit Beni Ouarain 250 x 180

Koop nu
€ 599,00
remove_red_eye Beni Ourain kleed Razi

Grote zware qualiteit Beni Ouarain 250 x 190

Koop nu
€ 750,00

Originele Beni Ouarain tapijten uit Marokko kopen online

Ghalia verkoopt al ruim 5 jaar o.a. prachtige oosterse lampen en kleurrijke kussens uit Marokko en Egypte. De Marokkaanse tapijten zijn dus een mooie aanvulling op het assortiment. Ghalia heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en daarom worden de unieke Beni Ouarain tapijten ingekocht via lokale betrouwbare handelaren in Marokko, waar zij direct mee in contact staan, zodat zij zeker weten dat het geld ook op de juiste plekken terecht komt. De lokale handelaren hebben goede contacten met de inwoners van de Berber dorpen en weten zo steeds het mooiste Beni Ourain kleed te kopen bij de lokale bewoners. De verschillende tapijten worden in Marokko verzameld en voordat ze naar Nederland komen worden ze eerst nog zorgvuldig gewassen en gedroogd en indien nodig op sommige plekken ook hersteld.
 
De tapijten worden veelal door de Berber vrouwen geweven van een zeer goede kwaliteit schapenwol. De patronen die zij inweven symboliseren vaak het leven van de vrouw die het tapijt maakt, denk hierbij aan: geloof, liefde, natuur en bijvoorbeeld de geboorte van de kinderen. En soms bevatten de tapijten ook gelukssymbolen om voorspoed, geluk en welzijn te brengen. De tapijten zijn naast een geweldige eyecatcher in je interieur ook echt functioneel; ’s winters zijn ze namelijk heerlijk zacht en warm aan je voeten en zomers heerlijk zacht en koel en daarnaast is de symbolische waarde natuurlijk ook heel mooi. 

Niet langer dus hoef je zelf naar Marokko af te reizen of zelfs maar op zoek te gaan naar een oosterse woonwinkel in Amsterdam of Rotterdam Je kunt gemakkelijk vanuit je eigen woonkamer De meest unieke Beni Ourain kleden online bestellen bij Ghalia.