De Oosterse Hanglampen

Verwelkom de warmte en sfeer in je huis! Je huis mooi ingericht maar het doet nog kil aan? Breng warmte en sfeer in je interieur met de Ghalia Hanglampen!

De Oosterse, Orientaalse, Egyptische en Marokkaanse Ghalia Hanglampen komen in diverse soorten, maten en motieven. Hang ze solitair of in cluster op verschillende hoogtes voor een dramatisch effect. Lijn de oosterse hanglampen uit met drie naast elkaar als decoratieve primaire verlichting boven een ruime eethoek. Of maak een cluster van 3 of zelfs 5 verschillende maten oosterse hanglampen voor een dramatisch effect!

 De Oosterse Filigrain Lampen

Opening aan de onderzijde
(bijna) Alle Ghalia Oosterse Hanglampen hebben een opening aan de onderzijde (rond) om u in staat te stellen een lamp te verwisselen maar zeker ook om wat direct licht te hebben. Dit is niet altijd duidelijk te zien op de productfoto's maar is dus weldegelijk het geval! De Diamater van deze opening is tussen de 15 en 20 cm groot. Klein genoeg om er goed bij te kunnen, groot genoeg om niet hinderlijk veel licht aan de onderzijde te hebben.

Afhankelijk van de maat van de lamp wordt deze van een ketting voorzien. Kleine maten zijn zonder ketting omdat het gebruikte snoer prima is voor het afhangen. Door het hoger gewicht van de grotere lampen wordt dit ondersteund door een ketting. De ketting en andere onderdelen zijn ook los verkrijgbaar.

 
De lampen Projecteren door de duizenden kleine gaatjes een prachtige lichtspel op plafond en wand.  Deze Egyptische Oosterse lampen worden in kleine ateliers in de Souk's en Medina's van de Egyptische steden vervaardigd. De Filligrain techniek is eeuwen oud en wordt nog steeds met de hand gemaakt. Een gemiddelde oosterse hanlamp van Ghalia heeft zomaar 1500 van deze kleine gaatjes en de grote maten tot wel 6000!

Filigrain is een techniek die uit de edelsederij is overgenomen en zegt iets over het minitueuse kartakter van de techniek. Oosterse lampen van Ghalia worden gemaakt van Koper of Messing en verzilverd als afwerking.

De oosterse hanglampen zijn een juweel in je interieur.