Oosterse-Plafondlamp

Oosterse plafondlamp

voor een mystieke Oosterse sfeer in huis

Misschien heb je weleens een Oosterse plafondlamp in een restaurant gezien waarvan je dacht die wil ik thuis ook graag hebben. Het kan ook zijn dat je op vakantie in landen als Marokko of Egypte dit type lamp weleens bent tegengekomen. Er is goed nieuws, want deze unieke en fantastische lampen zijn nu ook verkrijgbaar bij Ghalia. Met een Marokkaanse plafondlamp haal je een warme sfeer en een ‘1000 en 1 nacht’ beleving in huis. Wie wil er nou niet heerlijk dineren onder het warme licht van deze mooie lamp boven de eettafel of lekker wegdromen bij het kijken naar de mysterieuze patronen die deze lamp over het slaapkamer plafond kan veroorzaken.

Bezig met laden...
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Azima L

Plafonniere of wandlamp Azima Oosterse sfeerlamp met klassiek Oosters Arabisch motief

Koop nu
€ 199,00
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Azima XL

Plafonniere of wandlamp Azima Oosterse sfeerlamp met klassiek Oosters Arabisch motief

Koop nu
€ 299,00
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Haifa

Plafonnière of wandlamp, Oosterse Sfeerlamp met heel veel gaatjes zonder motief

Koop nu
€ 129,00

Eeuwenoude sfeervolle plafondlamp nu ook trendy in het Westen

De Oosterse plafondlamp is in opkomst in Westerse interieurs, maar is in landen als Marokko en Egypte al eeuwenoud en niet weg te denken uit het interieur. De oosterse lamp wordt soms ook wel aangeduid als filisky lamp. Filisky refereert naar het woord filigraan, wat eigenlijk edelsmeedkunst betekent en wordt aan dit type lamp gelinkt, vanwege de uitsparingen en patronen die op een kunstige wijze in de lamp zijn aangebracht en zorgen voor een bijzonder effect. Door deze patronen is de lamp meer dan een gewone lichtbron en zorgt de Oosterse plafondlamp voor een ultieme mystieke sfeer, die niet alleen door het uiterlijk, maar ook door de lichtpatronen op het plafond verder worden geaccentueerd. Je kunt zelf spelen met de sterkte van het patroon op de muur of het plafond, door bijvoorbeeld te kiezen voor een zachtere kleur gloeilamp of fellere kleur ledlamp. Uiteraard hangt dit af van de ruimte en het doel waar je de lamp voor wil gebruiken.

De Oosterse plafondlamp wordt steeds populairder en past in elk interieur

De reden dat de Oosterse plafondlamp steeds populairder wordt in West-Europa heeft uiteraard te maken met het feit dat het steeds makkelijker is om te reizen en mensen hierdoor automatisch meer in aanraking komen met andere culturen, landen en dus ook interieurs. Tegenwoordig wordt interieur design op alle niveaus wat progressiever benaderd en hoeft niet alles per se meer in dezelfde stijl te zijn. Sterker nog, het is steeds populairder om moderne componenten af te wisselen met klassieke en oude componenten of interieurartikelen. Dit is dan ook een van de redenen waarom een Oosterse plafondlamp in vrijwel elk interieur goed past. De lamp brengt een unieke sfeer met zich mee en zorgt bovendien voor een prachtig contrast tussen eeuwenoude cultuur en modern design. Bekijk het assortiment Oosterse plafondlampen van Ghalia, laat je inspireren en bepaal welke plafondlamp het beste in jouw interieur past.