Oosterse-Plafonnieres

Schitterende Oosterse plafonnieres van Ghalia

Wat zijn nu weer een oosterse plafonnieres ? Dit woord, oorspronkelijk komend vanuit de Franse taal, is in principe gewoonweg een lamp die aan het plafond bevestigd is. De moderne plafonnieres zijn zo gemaakt dat je niets ziet, in de zin van, geen draden, snoeren, centraaldoos, dit kan allemaal weggewerkt worden, en de plafonnière ziet eruit alsof deze in het plafond opgaat. 

In het aanbod vind u o.a. Arabische, Marokkaanse, Egyptische plafonnières. Net als met de Marokaanse Lampen in zijn algemeenheid worden ook deze met de hand vervaardigd met dezelfde technieken. 


Combineer ze dus om echt een statement te maken in je intereur.

Bezig met laden...
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Azima XL

Plafonniere of wandlamp Azima Oosterse sfeerlamp met klassiek Oosters Arabisch motief

Koop nu
€ 299,00
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Azima L

Plafonniere of wandlamp Azima Oosterse sfeerlamp met klassiek Oosters Arabisch motief

Koop nu
€ 199,00
remove_red_eye Oosterse Plafonniere Haifa

Plafonnière of wandlamp, Oosterse Sfeerlamp met heel veel gaatjes zonder motief

Koop nu
€ 129,00

Marokkaanse Plafonnieres voor keuken, hal, eetkamer, slaapkamer, voor overal!

Leuk wist-je-datje. Oorspronkelijk hingen Oosterse plafonnieres louter in badkamers of WC. Tegenwoordig, met de huidige interieur trends, kunnen plafonnieres in principe overal opgehangen worden. De Ghalia Oosterse plafonniere kun je dus gerust ophangen bijvoorbeeld met name in de woonkamer, maar ook de keuken, hal, eetkamer of slaapkamer, waar je maar wilt.

Vroeger had je ook alleen maar saaie plafonnières, louter gericht op het functionele aspect. Maar vandaag de dag is er ook veel keuze op dit vlak. Denk aan Art Deco, antiek of barok stijl. Hier bij Ghalia focussen wij echter geheel op oosterse stijl plafonnières.

 

Oosters: Arabische, Egyptische en Marokkaanse plafonnieres

Wat houdt dit nu precies in, plafonnières, maar dan oosters? Met oosters bedoelt men niet per se uit het geografische oosten. Meer duidt men op afkomstig uit meer exotische landen (t.o.v. Europa), landen waar interieur stukken nog met de hand gemaakt worden, landen waar met veel liefde tijd en aandacht gewerkt wordt aan lampen, landen van herkomst met een lange traditie aan lampen ambacht. De meeste Ghalia lampen komen uit Marokko en Egypte. Deze landen brengen fenomenale plafonnieres voort. Als er een wereldkampioenschap 'oosterse plafonnieres maken' zou zijn dan weten we zeker dat Marokko en Egypte in de finale zouden staan om een sport analoog te mogen maken. Maar andere landen waar prachtige lampen vandaan komen zijn natuurlijk ook India, het Midden-Oosten en Azië. Al spreken we in dat laatste geval meer van een Oriëntaalse plafonnière.

Bij Ghalia kunt u aanschaffen in een notendop:

  • Marokkaanse plafonnieres
  • Egyptische plafonnieres
  • Turkse plafonnieres
  • Arabische plafonnieres
  • Oriëntaalse plafonnieres

Ook kunt u vinden bepaalde type plafonnieres, denk aan:

  • Filigrain plafonnieres
  • Mozaïek plafonnieres

Kortom, je kunt wel zeggen dat Ghalia uw specialist is in aparte, unieke, handgemaakte, plafonnieres. Voor iedereen die wat anders wilt dan saaie, strakke, sfeerloze plafonnières.
 

Verhouding tot andere soorten lampen

De licht projectie van een plafonnière is doorgaans egaal, zodat evenredig de hele kamer goed verlicht wordt. De plafonnière reflecteert ook licht tegen het plafond en zo wordt uw gehele kamer gedegen verlicht. Men opteert specifiek voor een plafonnière, wanneer het plafond van de betreffende kamer waar verlichting aangebracht dient te worden te laag is voor een hanglamp. Een hanglamp zou mensen dan hinderen met door de ruimte lopen. In dat geval is de plafonnière de zogeheten 'way to go'.

Interieur pro tip: met een plafond dat dermate lager is dan normaal wenselijk zou zijn, zou je juist kunnen opteren voor een vloerlamp. Deze dienen om het plafond, optisch gezien, hoger uit te laten zien dan het geval is.

Goed om te weten:

  • Alle plafonnières die men kan vinden op deze pagina zijn handgemaakt in ateliers voor vakmensen.
  • Daardoor is letterlijk iedere plafonnière uniek.
  • Over smaak valt te twisten maar alle plafonnières zullen een impuls aan sfeer geven, aan welke kamer ze maar ook geplaatst zullen worden.

Koop je een Marokkaanse plafonniere met een prijs van boven de 50 Euro, dan heb je gratis verzending. Er is ook op oosterse plafonnieres 30 dagen bedenktijd. Eventueel zou je ook nog eerst langs kunnen komen in onze showroom in Lisse, om onze lampen en dus ook oosterse plafonnieres inlevende lijve te aanschouwen voordat je de beslissing maakt.